29 Ocak 2015 Perşembe

İmamın Sarığı Tatlısı

Enfes hafif tatlının görünümü de harika :)





Malzemeler:





Kek İçin:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su



Krema İçin:

3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya



Üzerine:100gr. bitter çikolata




Kenarlarına:Hindistancevizi




İmam Sarığı Tatlısı Yapılışı:




Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.(isterseniz çikolata sosuyla da yapabilirsiniz; ben benmari şeklinde değil de zeytinyağıyla çikolatayı erittim :) ama bu şekilde yapınca buzdolabından çıklnca çikolata dondu gerçi tadı gayet güzel ama dilerseniz çikolata sosuyla donmamasını sağlayabilirsiniz)




AFİYET OLSUN:)))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder