18 Ocak 2015 Pazar

Kabak Tatlısının Püf Noktası ve Faydaları

Bal kabağının olgunlaşmış olması gerekir. Bunu anlamanın en pratik yolu kürdan batırmaktır, kürdan rahatlıkla batıyorsa kabak olgun demektir. Bir gün öncesinden şekeri kabakların üzerine dökerek bekletirseniz tadı daha güzel olur. Ölçü ise bir kilo kabak için yarım kilogram şeker olmalıdır. Ve de pişirirken şeker köpüreceğinden geniş kapta pişirmek daha uygun olur.Ayrıca bir püf noktası daha var=>kabaktaki o yoğun tadı elde etmek istiyorsanız tarçın kabuklarını kırıp kabakların arasına koyun. Ya da tatlınızı servise sunarken toz tarçını üzerine de serpiştirip ikram edebilirsiniz
Tatlınızı cevizle taçlandırmayı da unutmayın




  Bu kış tatlımızın faydalarına gelecek olursak:Balkabağının içinde provitamin A vardır. Provitamin A’nın güçlü antioksidan etkileri bulunuyor. Provitamin açısından zengin olduğu için bağışıklık artırıcı etkisi de var balkabağının. Ve ayrıca sindirimi kolay bir tatlıdır 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder