10 Temmuz 2015 Cuma

Sahur İçin Önerim:Gölleme(Keskin Yöresi)

Herkese merhabalar:) Malum ramazan ayındayız bu kıymetli günleri iyi değerlendirmek lazım. Orucun bitmesine bir haftadan az bir zaman kaldı aslında bu yazıyı daha önceden paylaşmak istemiştim fakat şimdiye kısmetmiş. Sahur için tatlı bir fikir vereyim mi?? Aynı zamanda bol enerji verecek ve dinç tutacak sahur önerim  memleketim olan Kırıkkale KESKİN yöresine ait. Biz kendisine "Gölleme" diyoruz. Yanlış bilmiyorsam diğer yörelerde "Omaç" da deniyor.



Yapılışı ise çok kolay :


·Bazlamayı ufak parçalara ayırın bir tabağa dizin.
·Tereyağını eritin. Sonra bir miktar pekmez ekleyin (fotoğrafta az miktar eklenmiş halini görüyorsunuz, siz isteğinize göre çoğaltabilirsiniz bol pekmezli de güzel oluyor.)
·Pekmez kaynayınca ocaktan alıp tabağa dökün ve afiyetle yiyin.

 Dilerseniz bazlama yerine pide, ekmek de ekleyebilirsiniz. Biz bazlama ile yiyoruz ve çok beğeniyoruz kendisini.:)



Oruç bitmeden mutlaka denemenizi tavsiye ederiz..
Hayırlı iftarlar herkese..

Blogumu takip etmeyi unutmayın.
Instagramdan takip etmek için : instagram.com/mavikelebekblog




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder